Chlorophyll and Chlorophyll Derivatives Content of Thai Native Cultivars of Green Mango (Mangifera indica) After Harvest
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
กองโภชนา กรมอนามัย กระทรวงสาธารณสุข. องค์ความรู้เรื่องปริมาณสารต้านอนุมูลอิสระในผลไม้เพื่อส่งเสริมสุขภาพ (วิตามินซี วิตามินอี และ เบต้าแคโรทีน) ในผลไม้. 2549. [เข้าถึงเมื่อ 30 กรกฎาคม 2559]. เข้าถึงได้จาก: http://nutrition.anamai.moph.go.th 07.01.08.
ดวงพร ภู่ผะกา. การประเมินปริมาณสารพฤกษเคมีบางประการ ฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ และปริมาณสารกลุ่มฟีนอลิกของมะม่วงพื้นเมืองจังหวัดฉะเชิงเทรา. วารสารวิทยาศาสตร์ มข. 2558; 43(2):267-283.
Bafna PA, and Balaraman R. “Antioxidant activity of DHC-1 an herbal formulation in experimentally-induced cardiac and renal damage”.Phytother. Res. 2005; 19:216-221.
Pino JA, and et. Al. “Volatile components from mango (Mangifera indica L.) cultivars”. J. Agric. Food Chem. 2005; 53:2213-2223.
Ribeiro SMR and Schieber A. Bioactive Compounds in Mango (Mangifera indica L.) In: Watson R, and Preedy V, editors. Bioactive Foods in Promoting Health: Fruits and vegetables. Missouri: Academic Press; 2010.
Berardini N and et. al. “Screening of mange (Mangifera indica L.) cultivars for their contents of flavonol O- and xanthone C-glycosided, anthocyanings and pectin”. J. Agric. Food Chem. 2005; 53:1563-1570.
Gandul-Rojas B, Cepero MR, and Minguez-Mosquera MI. “Chlorophyll and Carotenoid Patterns in Olive Fruits, Olea europaea cv. Arbequina”. J. Agric. Food Chem. 1999; 47:2207–2212.
Medlicott, A.P., Bhogal, M. and Reynolds, S.B. Changes in peel pigmentation during ripening of mango fruit (Mangifera indica var. Tommy Atkins). Ann Appl Biol 1986; 109:651–656.
Emongor VE. The effects of Temperature on storage lofe of Mango (Mangifera indica L.) Am J Exp Agri 2015;5(3):252-261.