Yogurt
Abstract
Full Text:
PDFReferences
Gilliland, S.E. Acidophilus milk products: a review of potential benefits to consumers. J.Dairy Sci, 1989, 72: 2483-2489.
Seiya, and Naoki. Reducing the risk of infection in the elderly by dietary intake of yogurt fermented with Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus OLL1073R-1. British Journal of Nutrition, 2010.
Shah. Functional foods from pro-biotics and prebiotics. Food Technol, 2001, 55: 46-53.
Tamime, A.Y. and R.K. Robinson. Yoghurt: Science and Technology. 2nd ed. Woodhead Publishing, Ltd., Cambridge, 2007.
Tseteslava and Iskra. Effect of Oligosaccharide on the Growth of Lactoba-
cillus delbrueckii spp. bulgaricusStrains Isol-
ate from Dairy Product. Journal Agric. Food Chem, 2009.
Onwnlata, C.I., D. RamkishanRao andP. Vankineni. Relative efficiency of yo-gurt, sweet acidophilus milk, hydrolyzed lactose milk and a commercial lactase tablet in alleviatinglactosemaldigestion. Am. J. Clin. Nutr, 1989, 49: 1233-1237.
Varnam, A.H. and Sutherland, J.P. Milk Products: Technolgy, Chemistry and Microbiology. Chapman & Hall, London, 1994, 451.
กระทรวงสาธารณสุข. ประกาศกระทรวงสาธารณสุข ฉบับที่ 289 เรื่อง นมเปรี้ยว. กรุงเทพฯ, 2548.
จิราภรณ์ สอดจิตร์. นมเปรี้ยว Yogurt, 2541, เกษตรนเรศวร. 4(1): 26-28.
จารุวรรณ ศิริพรรณพร. โยเกิร์ตอาหารเพื่อสุขภาพ, 2543, อาหาร. 30(40): 292-291.
นิธิยา รัตนาปนนท์. เคมีนมและผลิตภัณฑ์นม. มหาวิทยาลัยเชียงใหม่, เชียงใหม่, 2541.
นฤศันส์ วาสิกดิลก. การสำรวจพฤติกรรมของผู้บริโภคที่มีต่อโยเกิร์ต. ปัญหาพิเศษปริญญาโท.มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, กรุงเทพฯ, 2540.
วิลาวัณย์ เจริญจิระตระกูล. 2536. ผลิตภัณฑ์อาหารหมักจุลินทรีย์มหาวิทยาลัยสงขลา
นครินทร์, สงขลา, 2536.
วิเชียรลีลาวัชรมาศ. โปร- ไบโอติก: อาหารสุขภาพสำหรับมนุษย์และสัตว์.จาร์พา, 2542, 49: 31-35.
ศิโรรัตน์ เลอเลิศวณิชย์. การพัฒนาผลิตภัณฑ์จากเชื้อจุลินทรีย์โยเกิร์ต. รายงานชีววิทยามหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, กรุงเทพฯ, 2540, 27 น.