Development of Aromatic Coconut be aged Tester

อนันต์ โสภิณ, วุฒิชัย วิจิตรกุลสวัสดิ์, อนุสรณ์ สาธุเสน

Abstract


This research is to present the development of aromatic coconut be aged tester what kind to endosperm? to reduce the loss of detection from the observation method. This method is a non-destructive examination using ultrasonic sound waves. Based on the principle of absorption and reflection of the coconut, the aromatic coconut is different. The signal from the aromatic coconut was used to analyze the relationship of the signal level with the texture of the aromatic coconut. The signal level was divided according to the relationship with coconut endosperm and the results show that the aromatic coconut has any endosperm. What are the characteristics of aromatic coconut? The test was 70% accurate.

Keywords


aromatic coconut, young coconut, aromatic coconut be aged test

Full Text:

PDF

References


กลุ่มส่งเสริมการผลิตไม้ยืนต้น มะพร้าวน้ําหอม.

โกสินทร์ จํานงไทย และวุฒิวัฒน์ คงรัตนประเสริฐ เครื่องต้นแบบสําหรับตรวจหาความแก่อ่อน ของทุเรียนแบบไม่ทําลายด้วยการใช้อุลตร้าโซนิกส์ ภาควิชาวิศวกรรมอิเล็กทรอนิกส์และ โทรคมนาคม คณะวิศวกรรมศาสตร์มหาวิทยาลัย

เทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี 2545.

ณฐพงศ์ สว่างเมือง และคณะผู้วิจัย คณะ วิศวกรรมศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่โครงการการพัฒนาวิธีการใช้คลื่นเสียงเพื่อช่วย วิธีการทดสอบแบบไม่ทําลายอื่นๆ ในการ ตรวจสอบคุณภาพของมังคุด ศูนย์นวัตกรรม เทคโนโลยีหลังการเก็บเกี่ยว มหาวิทยาลัย

เชียงใหม่ 2554.

บุรฉัตร วิริยะ การศึกษาเปรียบเทียบ ประสิทธิภาพการดูดซับเสียงของวัสดุพืช แห่งและเส้นใยแก้ว สาขาวิชาวิศวกรรม ส่ิงแวดล้อม มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีสุรนารี ปี การศึกษา 2544.

พีรพงษ์ แสงวนางค์กูล และคณะ โครงการการ ตรวจสอบคุณภาพและความบริบูรณ์ของผล มะพร้าวอ่อนแบบไม่ทําลายด้วยเทคนิค NIRs เพื่ออุตสาหกรรมการส่งออก กันยายน พ.ศ. 2554.

ภาควิชาพืชไร่นา คณะเกษตรกําแพงแสน มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์ วิทยาเขต กําแพงแสน.

มกอช. 15-2550 มาตรฐานสินค้าเกษตรและ อาหารแห่งชาติ สํานักงานมาตรฐานสินค้า เกษตรและอาหารแห่งชาติ กระทรวงเกษตร และสหกรณ์.

American National Standard. (1998). Annual Book of ASTM Standards: Sound Absorption and Sound Absorption Coefficients by the Reverberation Room Method: C423-90a. Volume 4.06. New York: Clearance Center.

Miflora M. Gatchalian, Sonia Y. De Leon and Toshimasa Yano. Measurement of young coconut (Cocos nucifera, L) maturity by sound waves. Journal of Food Engineering. Volume 23, Issue 3, 1994, Page 253-276. Science Direct.

Olivo, C.T. and T.P. Olivo. (1978). Fundamentals of Applied Physics. New York. Delmar Publishers.

Terdwongworakul, A., S. Chaiyapong, B. Jarimopas and W. Meeklangsaen. 2009. Physical properties of fresh young Thai coconut for maturity sorting.

Biosystems Engineering. 103(2): 208-216.

Terdwongworakul, A., Jarimopas, B., Chaiyapong, S., Singh, S. P., Singh, J. Determination of physical, acoustical, mechanical, and chemical properties of fresh young coconut fruit for maturity Evaluation Volume 38, Issue 1, January

Thumann A, Miller RM. (1986). Fundamental of noise control engineering. Georgia: Fairmont Press.

Webb, J.D. (1976). Physics of Sound. In R.I. Woods MIHVE (ed.). Noise Control in Mechanical Service. New York. John Wiley & Sons.